Öğretmen döven öğrenciler okuldan süresiz uzaklaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 20:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Yahşihan Lisesi'nde okuyan 6 öğrenci, öğretmenlerini dövdükleri gerekçesiyle süresiz olarak okuldan uzaklaştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Yahşihan Lisesi'nde öğrenim gören P.A., M.A., H.G., T.Z., U.G. ve Ü.Ö. isimli öğrenciler, aynı okulda öğretmen M.Y.E.'yi darp ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Öğretmenin durumu polise bildirmesinin ardından yakalanan 6 öğrenci, Yahşihan İlçe Emniyet Amirliği'ne getirildi. Burada ifade veren öğrenciler, kendilerini aynı okulda görev yapan bir öğretmeninin kışkırttığını iddia etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kışkırtma iddialarıyla ilgili okulda soruşturma açtı. Öğrenciler, soruşturmalar tamamlanana kadar okuldan süresiz olarak uzaklaştırıldı. Darp edilen öğretmenin kendi isteğiyle okulla ilişiğini kestiği öğrenildi.

Öte yandan öğrencilerin okuldan atılacaklarına dair söylentilerin çıkması üzerine öğrencilerin yakınlarından oluşan yaklaşık 50 kişi eylem yaptı. Yahşihan Lisesi Okulu önünde yapılan eylemde, polis güvenlik tedbiri aldı. Polis, öğrencilerin ailelerini okul yönetimiyle görüştürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber